Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Spotlight 2023 - 24.04.2023
“Spotlight - Festivalul International al Luminii București, “The Colour Run Spectacolor București 2023”, maratonul ”Bucharest International Half Marathon și 10 k” – au fost evenimentele care au avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în Capitală şi la care au participat aproximativ o sută de mii de oameni.
 
Peste 80 de polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliţie Locală și Control a Municipiului Bucureşti au contribuit, alături de celelalte forțe de ordine implicate, la menținerea unui climat de siguranță al cetățenilor pe parcursul întregului weekend. Au fost desfăşurate misiuni de restricţionare a opririlor şi staţionărilor neregulamentare, de fluidizare a traficului rutier și pietonal, de combatere a comerțului stradal neautorizat și de depistare și sancționare a persoanelor ce apelau la mila publicului. Totodată, au fost efectuate și verificări în vederea respectării normelor de mediu cu privirea la depășirea numărului de decibel admiși.
În cele trei zile de misiuni, nu au fost înregistrate evenimente deosebite cu privire la siguranța participanților. Cele mai multe sancțiuni contravenționale aplicate – în valoare de aproape 50.000 de lei – i-au vizat pe vânzătorii stradali neautorizați ce comercializau jucării și alte produse neconforme care puteau pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Pentru buna desfășurare a celor trei evenimente au acționat polițiști locali din cadrul serviciilor Circulație Rutieră, Ordine și Liniște Publică, Intervenții, Control Comercial și Control Ecologie și Protecția Mediului.