Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Tragedie evitată - 08.08.2022
Polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au imobilizat un conducător auto care - aflat sub influența băuturilor alcoolice - a lovit două autoturisme staționate regulamentar într-o parcare din sectorul 1 al Capitalei.
 
Duminică, la prânz, un echipaj al Poliției Locale a Municipiului București a intervenit într-un caz care s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu la intersecția Bulevardului Dacia cu Calea Griviței, un echipaj al Serviciului Circulație Rutieră din cadrul D.G.P.L.C.M.B a observat un bărbat vizibil turmentat ce s-a urcat la volanul unui autoturism. A pornit mașina și a dat să iasă din parcare, în trafic. Rezultatul: două mașini staționate regulamentar au fost acroșate și avariate. Agenții Poliției Locale București au intervenit prompt, au blocat ieșirea autoturismului din parcare și l-au dat jos din mașină pe șoferul băut. La fața locului a fost solicitat de îndată un echipaj al Brigăzii Rutiere București care, în urma testării cu aparatul etilotest, au constatat că șoferul cu pricina avea o îmbibație alcoolică de 0,97 mililitri alcool pur în aerul expirat.
Brigada Rutieră București continuă cercetările în vederea stabilirii vinovăției și tragerii la răspundere penală a conducătorului auto. Potrivit Codului Penal, conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 grame per litru alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.