Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Ocupare abuzivă a domeniului public - 29.07.2022
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă activitățile de descurajare şi combatere a fenomenului falşilor parcagii, în Capitală.
 
Polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. și angajați ai Administrației Străzilor au acționat, miercuri, în zona centrală a Bucureștiului în vederea depistării persoanelor care și-au făcut un obicei din a ocupa locurile de parcare de pe domeniul public cu diferite dispozitive artizanale. Multe din locurile astfel “rezervate” erau, apoi, oferite, ilegal, contra cost, conducătorilor auto. În urma acțiunii, în decurs de numai două ore, polițiștii locali au dispus ridicarea de pe domeniul public a 68 de dispozitive artizanale folosite abuziv la blocarea locurilor de parcare, inclusiv a celor destinate persoanelor cu dizabilități. Falșii parcagii au fost sancționați contravențional cu amendă, conform Legii 61 /1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Acţiunile de control ale D.G.P.L.C.M.B. au caracter permanent şi vizează descurajarea celor care apelează, în mod repetat, la mila trecătorilor şi a conducătorilor auto, fenomen ce afectează imaginea Capitalei şi creează disconfort cetăţenilor.
Poliţia Locală a Muncipiului Bucureşti recomandă conducătorilor auto să nu mai încurajeze astfel de practici și să refuze să dea bani parcagiilor ilegali. Totodată, prezenţa acestora poate fi semnalată Dispeceratului Operativ Integrat al D.G.P.L.C.M.B. la numărul de telefon 021.9752.