Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Nereguli în Centrul Istoric- 27.07.2022
Asigurarea unui climat civilizat în zona barurilor și teraselor din Centrul Istoric al Capitalei, menținerea ordinii și liniștii publice sau verificarea respectării normelor privind protecția spațiilor verzi – au fost câteva din misiunile în care au fost implicați, weekend-ul trecut, polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B.
În urma acțiunilor, au fost descoperite și sancționate 157 de fapte contravenționale, cuantumul amenzilor aplicate fiind de peste 110.700 de lei.
 
# Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, seria de acţiuni pentru menținerea unui climat de siguranță publică în zona centrului vechi al Capitalei. Activităţile polițiștilor locali au vizat, în principal, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea normelor de conviețuire socială, precum și verificarea modului de aplicare de către agenţii economici a normelor de salubrizare. De asemenea, agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au desfăşurat și acţiuni pe linie de circulaţie rutieră, poliţiştii locali având misiunea de a preveni opririle neregulamentare şi de a-i sancţiona pe conducătorii auto indisciplinaţi, care au ignorat semnificația indicatoarelor rutiere de „Acces interzis” și „Oprire / Staționare neregulamentară”, amplasate la loc vizibil.
În total, sâmbătă și duminică, în Centrul Istoric au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de aproape 45.920 de lei.
 
# Agenții Poliției Locale a Municipiului București au asigurat, la sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu celelalte forțe de ordine publică implicate, măsuri de restricționare și fluidizare a traficului rutier și pietonal cu prilejul desfășurării proiectului “Străzi deschise – București, Promenada Urbană”, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Totodată, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au asigurat vizitarea în condiții de siguranță a Arcului de Triumf – obiectiv turistic administrat de PMB care, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost vizitat, gratuit, de aproximativ 600 de persoane.
De asemenea, agenții Poliției Locale București au acționat în zona parcurilor Regele Mihai I, Tineretului și Parcul Natural Văcărești în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale și a verificării respectării normelor de protecție a spațiilor verzi. Având în vedere temperaturile extrem de ridicate care s-au înregistrat în București, polițiști locali aflați pe itinerariile de patrulare în parcurile municipalității au acordat o atenție sporită zonelor cu vegetație uscată în vederea prevenirii arderilor necontrolate și izbucnirii incendiilor.
 
# Zonele cu potențial risc infracțional din Capitală au fost atent monitorizate, weekend-ul trecut, prin sistemul de supraveghere video, de către polițiștii locali din cadrul dispeceratului Poliției Locale a Municipiului București. Sâmbătă și duminică, dispecerii D.G.P.L.C.M.B. au depistat și transmis spre soluționare atât echipajelor de poliție locală aflate în teren, cât și altor instituții abilitate, aproximativ 200 de sesizări referitoare la comiterea de fapte antisociale, depozitare de gunoi menajer, comerț stradal neautorizat sau opriri și staționări neregulamentare.
 
Pentru încălcarea normelor de conviețuire socială – prevăzute de Legea 61/1991, a dispozițiilor O.U.G. 155/2001 privind programul de gestionare al câinilor fără stăpân sau pentru nerespectarea normelor de salubrizare prevăzute de H.C.G.M.B. 120/2010, polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au mai aplicat alte 90 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 64.780 de lei.