Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Amendă pentu graffiti in Centrul Istoric - 27.06.2022
Vineri. Ora opt dimineață. Centrul Istoric al Capitalei. Un adult și doi minori cară o găleată cu apă, o cutie de vopsea și câteva sticle de diluant. Se opresc într-un gang, lângă zidul proaspăt mâzgălit al unui bloc din piațeta Sf. Anton. Trag aer în piept, pun mâna pe un trafalet, îl înmoaie în lavabilă și trec la treabă. “Așa ne trebuie…am vrut să ne vedem pe Instagram ...noi l-am desenat, acum îl ștergem...”, îngaimă unul dintre copii.
Joi seară, minorul și prietenul său avuseseră alte gânduri. Căutau senzaționalul. “Înarmați” cu două spray-uri de vopsea – unul verde și unul roz – au început să deseneze zidul gangului ce leagă Piațeta Sf. Anton de Bulevardul I.C. Brătianu. Ar fi reușit daca nu ar fi fost depistați de o patrulă a Poliției Locale a Municipiului București. Aflați pe itinerariul de patrulare, polițiștii locali i-au surprins pe cei doi copii în plină creație artistică. Prinși în fapt, minorii s-au “predat”. Au recunoscut că intenționau să vopsească peretele doar pentru a se posta, apoi, pe rețelele de socializare. În urma incidentului, polițiștii locali au luat legătura cu familiile celor doi minori care s-au prezentat la sediul D.G.P.L.C.M.B. din Centrul Istoric al Capitalei. După ce au fost sancționați cu amendă, părinții și-au cerut scuze pentru comportamentul copiilor și și-au luat angajamentul să îndepărteze vopseau și să aducă peretele la starea inițială.
Potrivit Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora (...)” constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.