Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Combaterea poluării fonice - 22.06.2022
Poliția Locală a Municipiului București a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, acţiunile de verificare a agenţilor economici care tulbură ordinea şi liniştea publică prin zgomote produse de instalaţiile de sonorizare. Au fost vizate terasele și cluburile din Centrul Istoric al Capitalei și din Parcul Regele Mihai I
 
Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a intensificat actiunile de monitorizare și verificare a activităților desfășurate de cluburile și terasele din Capitală, în vederea evitării producerii de disconfort fonic, prin măsurarea nivelului de zgomot legal admis. Misiunile polițiștilor locali ai D.G.P.L.C.M.B. au mai vizat și modul în care barurile și restaurantele respectă prevederile legale privind activitățile comerciale, normele de protecție a mediului, precum și menținerea curățeniei în apropierea zonelor aferente locațiilor respective.
Activitățile de control ale polițiștilor locali s-au derulat în nopțile de vineri și sâmbătă și s-au desfășurat în Centrul Istoric al Capitalei și în Parcul Regele Mihai I ( fost Herăstrău). În aceste două zone, inspectorii Direcției Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat activitățile desfășurate de 13 agenți economici – zece terase ale unor restaurante și trei cluburi de noapte – fijnd efectuate și măsurători sonometrice în vederea constatării depășirilor nivelului maxim admis de decibeli.
În urma controalelor, polițiștii locali au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei, au întocmit peste zece procese verbale de inspecție și au invitat la sediul D.G.P.L.C.M.B. – în vederea clarificării aspectelor constatate și aplicării măsurilor legale – 12 administratori de societăți comerciale. La aceste acțiuni, alături de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B., au participat și agenți ai Poliției Române, angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București și reprezentanți ai Oficiului Român pentru Drepturi de Autor.