Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Amenzi pentru încălcarea normelor de conviețuire socială în Capitală - 26.05.2022
96 de persoane au fost sancționate contravențional, într-o singură zi, de echipajele de ordine publică ale D.G.P.L.C.M.B. pentru încălcarea nomelor de conviețuire socială, în Capitală. Printre neregulile constatate s-au numărat opririle și staționările neregulamentare, cerșetoria, aruncatul gunoiului pe stradă, călătoria fără bilet în mijloacele de transport STB sau pătrunderea cu mașina pe aleile parcurilor.
Totalul amenzilor aplicate miercuri de agenții Poliției Locale București a depășit 61.000 de lei. Acțiuni semnificative:
* Agenții Serviciului Intervenții la Evenimente au acționat, la primele ore ale dimineții, împreună cu lucrători din cadrul S.T.B., în zona fostei platforme Rocar, pe linia autobuzului 141 pentru depistarea şi sancţionarea călătorilor frauduloşi, dar şi combaterea faptelor antisociale. În numai două ore, 16 călători fără bilet au fost sancționați cu suprataxe de 1.200 de lei, alți 11 fiind amendați pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au 5.500 de lei.
* Doi conducători auto au fost depistați, ieri, la prânz, de polițiștii locali din Centrul Istoric al Capitalei în timp ce se deplasau cu mașinile pe aleile din Parcul Unirii. Șoferii indisciplinați au fost sancționați contravențional, conform H.C.G.M.B. 114/2004, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.
* Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat, miercuri, în zonele Colentina, D.na Ghica, b-dul Lascăr Catargiu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Gheorge Magheru, b-dul Nicolae Bălcescu și b-dul I.C. Brătianu pentru depistarea conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar. În urma acțiunilor, zeci de conducători auto indisciplinați au fost sancționați cu amenzi și puncte de penalizare.
* 20 de câini de rasă comună, dintre care 15 pui, care trăiau în condiții precare, au fost salvați de polițiștii locali ai Serviciului Poliția Animalelor din cadrul D.G.P.L.C.M.B. Cu sprijinul reprezentanților ASPA, câinii au fost transportați la adăposturile specializate din Bragadiru și B-dul Theodor Palllady.
În paralel, miercuri, inspectorii Direcției Control a D.G.P.L.C.M.B. au desfășurat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Poliției Transporturi Feroviare, o nouă acțiune de verificare a legalității activității de taximetrie la Gara de Nord. Bilanțul: amenzi de peste 16.000 de lei și reținerea a trei autorizații taxi.