Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Măsuri de Paşti - 26.04.2022
Polițiști locali din cadrul serviciilor operative ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului București au efectuat, în perioada Sărbătorilor Pascale, o serie de acțiuni speciale menite să asigure ordinea și siguranța publică în Capitală.
 
Pe parcursul celor patru zile de minivacanţă, agenţii D.G.P.L.C.M.B. au depistat peste o sută de încălcări ale normelor de convieţuire socială şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 40.000 de lei.
Peste jumătate din cazuri au fost înregistrare în Centrul Istoric al Capitalei, sancţiunile aplicate vizând cerşetoria, consumul de alcool pe domeniul public, nerespectarea curaţeniei, dar şi difuzarea muzicii peste nivelul maxim admis în cluburile şi terasele din zonă. Cu ocazia acţiunilor, poliţiştii locali au depistat şi un bărbat în vârstă de 52 de ani care avea asupra sa aproximativ 50 de metri de cablu din cupru, sustras din Muzeul Curtea Veche. Prins în flagrant, hoţul – care a recunoscut fapta – a fost predat, pentru continuarea cercetărilor, Poliţiei Naţionale. În noaptea de Înviere, efective de poliţişti locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au acţionat şi în zona bisericilor din centrul Capitalei pentru menținerea ordinii și liniștii publice și asigurarea unui climat de siguranţă a participanţilor la slujbele religioase. Totodată, poliţiştii locali au luat măsuri de asigurare a fluenţei traficului rutier prin interzicerea parcărilor şi opririlor neregulamentare în apropierea marilor lăcaşe de cult.
În paralel, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au acționat în parcurile Regele Mihai I, Izvor, Tineretului şi Cişmigiu pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, respectarea normelor de salubrizare, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto indisciplinaţi care doreau să transforme spaţiul verde în loc de parcare.