Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Imobile deteriorate în centrul Capitalei - 08.04.2022
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului București continuă evaluarea stării clădirilor din zonele protejate ale Capitalei şi a celor clasificate ca monument istoric.
 
Demersul Poliției Locale a Municipiului Bucureşti are ca scop responsabilizarea proprietarilor de imobile deteriorate cu privire la obligaţiile legale ce le revin în privinţa consolidării şi recondiţionării faţadelor, precum şi pericolul pe care aceste clădiri îl prezintă pentru bucureşteni.
Astfel, polițiștii locali au derulat o amplă acțiune de control pentru identificarea proprietarilor imobilelor amplasate în perimetrul Zonei Construite Protejate Brătianu – Magheru care se află într-o stare avansată de degradare şi pentru care nu s-au efectuat reparații curente și lucrări de întreţinere şi conservare.
În urma verificărilor, din cele 173 de imobile inventariate, poliţiştii locali au identificat 59 de imobile cu tencuială degradată, desprinsă de faţadă care pot pune în pericol atât siguranţa traficului rutier, cât şi cel pietonal. Din acestea, 31 de clădiri sunt clasificate ca monument istoric, iar restul de 28 sunt amplasate în perimetrul protejat. Faţadele imobilelor necesită lucrări de reparaţii.
Pentru nerespectarea Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice şi încălcarea H.C.G.M.B. 180/2017 privind instituirea unor obligaţii şi răspunderi ce revin instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a locuinţelor, poliţiştii locali au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 70.000 de lei. In restul cazurilor, se fac demersuri în vederea stabilirii identităţii proprietarilor imobilelor degradate în vederea aducerii la cunoştinţă a obligaţiilor legale ce le revin.
Din 2016 până în prezent, peste 600 de proprietari de imobile degradate - care nu au efectuat lucrări de întreţinere, consolidare şi reparaţii - au fost sancţionaţi contravenţional de către Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, valoarea amenzilor depăşind 1.000.000 de lei.