Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Amenzi pentru nesupravegherea animalelor de companie - 28.03.2022
Peste o sută de persoane au fost sancţionate contravenţional, în ultima perioadă, de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B., pentru ca si-au lasat animalele de companie nesupravegheate si fara lesa, in parcuri
 
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a intensificat, de la începutul lunii martie, acţiunile de identificare şi sancţionare a deţinătorilor de animale de companie care nu respectă normele de salubrizare şi îşi lasă câinii, nesupravegheaţi, pe zonele verzi de agrement. Acţiunile poliţiştilor locali se desfăşoară, cu precădere, în parcurile aflate în administrarea municipalităţii (Cişmigiu, Floreasca, Regele Mihai I, Izvor) şi vizează, totodată, şi depistarea acelor iubitori de animale de companie care, pe timpul plimbării acestora, “uită” să strângă mizeria lăsată de patrupede pe domeniul public.
În perioada 1 februarie – 20 martie, pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 referitoare la normele de salubrizare şi igienizare ale Capitalei, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au sancţionat contravenţional, cu avertisment sau amendă, 105 deţinători de câini de companie. Motivele: lipsa lesei sau pătrunderea pe spaţiile verzi, altele decât cele destinate animalelor de companie. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de aproape 3.000 de lei.
Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul protecţiei animalelor au controlat şi dacă sunt respectate prevederile legale privind identificarea şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpan (RECS), cu ajutorul unui cititor special fiind verificate peste 70 de animale. Deţinătorilor animalelor nemicrocipate li s-a pus în vedere obligativitatea identificării acestora, în caz contrar urmând a fi sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 10.000 de lei.