Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Defrişări ilegale - 10.03.2022
Amenzi de aproximativ 600.000 de lei pentru tăierea ilegală de arbori
 
Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au aplicat anul trecut, amenzi de aproape 600.000 de lei pentru tăierea ilegală de arbori.
Astfel, în perioada ianuarie 2021 – februarie 2022, în urma controalelor efectuate în teren, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au identificat 108 cazuri de defrişări sau toaletări excesive făcute fără avize de specialitate.
Cele mai multe abateri de la legislaţie au fost constatate în sectorul 3 al Capitalei, acolo unde poliţiştii locali au descoperit 41 de situaţii în care tăierile de copaci s-au făcut ilegal.
Defrişări neautorizate au mai fost înregistrate şi în celelalte sectoare ale Capitalei, astfel: în sectorul 1 – 18, în sectorul 2 – 9, în sectorul 4 – 17, în sectorul 5 – 5, iar în sectorul 6 – 18.
În toate aceste cazuri, pentru încălcarea prevederilor H.C.G.M.B. 304/2009 privind aprobarea normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București şi a Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, poliţiştii locali ai Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M..B. au aplicat sancţiuni contravenţinale de 572.300 de lei.
Prevenirea tăierilor necontrolate a arborilor în vederea creşterii standardului european de mediu constituie o prioritate a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului verifică, periodic, legalitatea operaţiunilor de toaletare şi tăiere a arborilor situaţi atât pe domeniul privat, cât şi pe domeniul public al Capitalei.
Conform legii, pentru defrişarea arborilor şi arbuştilor în Capitală, persoanele fizice și juridice trebuie să dețină aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București. Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de până la 10.000 de lei. Cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice se pedepseşte şi tăierea neautorizată a arborilor, faptă prevăzută de Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi.