Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Taximetrie ilegala - 21.02.2022
Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au continuat seria de acțiuni privind verificarea legalității activității de transport public în regim de taxi şi de combatere a pirateriei în acest domeniu, în Capitală.
În decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, în seara zilei de joi, poliţişti locali ai Serviciului Control Transporturi Utilitati Publice din cadrul D.G.P.L.C.M.B. și lucrători ai Poliției Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport aferente unui număr de 35 de taxiuri, 14 conducători auto fiind depistați cu nereguli. Cele mai frecvente – lipsa stației radio de emisie – receptie și neprezentarea documentelor necesare desfășurării activității de taxi.
Pentru încălcarea Legii taximetriei și a H.C.G.M.B. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, politiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.500 de lei. Ca măsuri complementare, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au dispus reținerea a cinci autorizatii taxi iar, într-un caz, au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reținerea atestatului.
Acţiunile Poliției Locale București vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activității taxi astfel încât bucureștenii să poată beneficia de servicii de calitate.
Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, pe toata durata săptămânii, seria de acțiuni tematice în vederea respectării H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, a legislației referitoare la interzicerea fumatului în incinta unitătilor de alimentație publică, precum și a respectării normelor de protecție sanitară, în Capitală. Valoarea amenzilor aplicate, în ultimele cinci zile, a fost de peste 140.000 de lei.