Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Gunoi în Centrul Istoric - 03.02.2022
Amendă de 3.000 lei pentru depozitarea ilegală de deșeuri în Centrul Istoric, în zona Covaci
 
Poliţiştii locali ai Direcţiei Centrul Istoric – D.G.P.L.CM.B. au aplicat miercuri, 2 februarie, o amendă de 3.000 de lei administratorului unei societăţi de construcţii pentru că a transformat o stradă din Centrul Istoric al Capitalei în rampă de gunoi.
O alee pietonală din zona Covaci a fost blocată cu mormane de deşeuri provenite din construcţii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că pământul şi molozul aruncate pe stradă erau de la o lucrare de hidroizolaţie ce se efectua la unui imobil din apropiere iar depozitarea gunoiului pe domeniul public s-a făcut chiar din dispoziţia administratorului firmei ce executa lucrările de reabilitare.
Pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, această societate comercială, prin administrator, a fost sancționată contravențional. Totodată, i s-a pus în vedere să elibereze domeniul public de deşeuri şi să readucă strada la starea iniţială de curăţenie.
De la începutul anului, pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au aplicat, doar în Centrul Istoric al Capitalei, peste o sută de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 140.000 de lei.