Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

„Strânge după câinele tău” - 08.11.2021
Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti se alătură, de duminică, Grow-up Romania în demersul de responsabilizare a deţinătorilor de animale de companie de a păstra un #bucureşticurat.
 
„Strânge după câinele tău” este o campanie de informare declanşată de CișmiCivic & Grow Up Romania şi susţinută de Primăria Capitalei, prin Directia de Mediu si Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti. Scopul: aducerea la cunoştinţa posesorilor de câini a obligaţiei de a strânge dejecţiile patrupedelor din locurile publice, precum şi responsabilizarea cetăţenilor cu privire la respectarea dreptului la un mediu curat şi sănătos.
Prin intermediul unor flyere informative, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. vor reaminti deţinătorilor de animale de companie îndatoririle legale ce le revin în timpul plimbării patrupedelor şi ce sancţiuni riscă în cazul în care nu strâng mizeria lăsată de animale pe domeniul public. Totodată, cetăţenii vor fi informaţi şi cu privire la modul în care dejecţiile animalelor de companie alterează mediul înconjurător, precum şi pericolul pe care acestea il reprezintă pentru sănătatea publică.
Campania de informare se va derula, într-o primă fază, în Parcul Cişmigiu urmând să fie extinsă şi în celelalte parcuri aflate în administrarea municipalităţii.