Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Indisciplină în trafic - 02.11.2021

Amenzi de aproape 8000 de lei şi un dosar penal pentru doi conducători auto care nu au respectat legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice

 

Doi conducători auto care au ignorat regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere au fost depistaţi în trafic de către poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. Ambele incidente s-au petrecut în zone aglomerate ale Capitalei, iar unul dintre ele s-ar fi putut solda cu victime omeneşti.

Un echipaj al Poliţiei Locale Bucureşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona Filaret, a observat, marţi, în trafic, cum şoferul unui autoturism a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit o maşină care circula regulamentar. Poliţiştii locali au intervenit prompt şi, după ce s-au asigurat că şoferul autovehiculului avariat nu suferise leziuni, au procedat la legitimarea autorului accidentului. Pentru că emana halenă alcoolică, C.C., în vârstă de 47 de ani, a fost predat agenţilor Brigăzii Rutiere Bucureşti în vederea deplasării la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice și stabilirii circumstanțelor ce au condus la producerea accidentului.

Un alt caz de indisciplină în trafic a fost depistat de poliţiştii loclai ai D.G.P.L.C.M.B., la sfârşitul săptămânii trecute, pe Şos. Colentina din sectorul 2 al Capitalei. Aflat în misiune, un echipaj al Serviciului Circulaţie a sesizat faptul că un taximetrist, care nu purta masca de protecţie sanitară, staţiona neregulamentar şi încurca circulaţia. Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a devenit recalcitrant şi a început să-i înjure şi să-i jignească pe poliţiştii locali. Pentru lipsa documentelor, încălcarea legislaţiei rutiere, nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva Covid 19 şi încălcarea normelor de convieţuire socială bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 7.935 de lei.