Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Alcool la volan - 18.10.2021
Poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un caz ce se putea încheia tragic: un bărbat aflat sub influenţa alcoolului, s-a urcat la volan şi a pornit în trafic pe o stradă aglomerată din Capitală. Intervenţia promptă a poliţiştilor locali a făcut ca gestul acestuia să nu aibă consecinţe fatale.
Incidentul s-a petrecut vineri, la prânz, pe Calea Plevnei, din sectorul 1 al Capitalei. În timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu în zonă, un echipaj al Serviciului Circulaţie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. a observat, în trafic, traseul haotic descris de un autovehicul. Autoturismul se deplasa în zig-zag, fără semnalizare şi punea în pericol siguranţa celorlalţi conducători auto. Iar, din cauza vitezei, abia a reuşit să oprească la culoarea roşie a semaforului. Iniţial, agenţii Poliţiei Locale Bucureşti – aflaţi în intersecţie - au crezut că şoferului i se făcuse, brusc, rău, la volan şi l-au rugat să deschidă portiera, pentru a-l ajuta. Surpriză: abia coborât geamul, din maşină s-a răspândit un miros greu. De alcool.
La solicitarea documentelor, polițiștii locali au constatat că halena alcoolică provenea chiar de la şofer; fapt confirmat inclusiv de bărbatul, în vârstă de 62 de ani, care a recunoscut că, înainte de a se urca la volanul mașinii, a consumat băuturi alcoolice. La fața locului, a fost solicitat un echipaj din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti care l-a preluat şi condus pe şoferul băut la Institutul de Medicină Legală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.