Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Sancțiuni pentru staționări neregulamentare pe linia de tramvai - 19.04.2021
41 de conducători auto au fost sancționați contravențional, in ultimele doua zile, pentru că și-au lăsat mașinile pe linia de tramvai
Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, la sfârșitul acestei săptămâni, activitățile de prevenire a opririlor și staționărilor neregulamentare în zonele aglomerate ale Capitalei. Printre arterele vizate de polițiștii locali s-a numărat și Bulevardul Barbu Văcărescu, acolo unde calea de rulare a tramvaielor a devenit un fel de parcare publică. În loc să folosească locul de staționare gratuit al unui mall aflat în apropiere, tot mai mulți conducători auto aleg să-și lase mașinile fix pe linia de tramvai – aflată în reparații - și chiar în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere care interzic oprirea și staționarea autovehiculelor.
Acest obicei genereaza ambuteiaje in zona, ingreuneaza traficul, crește riscul producerii de accidente și împiedica deplasarea autospecialelor de intervenție în caz de urgența.
Masurile legale au fost dispuse gradual. Mai intai, pentru autovehiculele identificate ca fiind oprite sau staționate pe linia de tramvai, prin ignorarea indicatoarelor rutiere, agenții P.L.M.B. au aplicat ,,atenționări" pe parbriz - pliante care indicau modul în care au fost încălcate prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Pentru că șoferii indisciplinați au continuat să ignore legea, polițiștii locali au trecut la următoarea măsură coercitivă: amenda și punctele de penalizare aferente. In total, agenții Poliției Locale a Municipiului București au aplicat, in zilele de joi si vineri, amenzi in valoare de aproape 7.000 de lei. La aceasta actiune au participat si agenti din cadrul Politiei Locale Sector 2.
Acțiunile Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București privind descurajarea șoferilor care aleg să staționeze sau să parcheze ilegal în zonele aglomerate ale Capitalei vor continua.