Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Amenzi record pentru încălcarea legii taximetriei - 07.12.2018

Peste 45.000 de lei este valoarea amenzilor aplicate, joi noaptea, taximetriștilor din zona Centrului Istoric. Sancțiunile au fost date de către inspectorii Poliției Municipale persoanelor care au încălcat Legea taximetriei. A fost a 23-a acțiune de control efectuată în acest punct al Capitalei. În total, cuantumul amenzilor înregistrate aici, de la începutul anului, este de 309.500 lei.

Joi noaptea, inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au efectuat un nou control în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi. În doar două ore, au fost controlați 19 taximetriști, 12 dintre aceștia fiind sancționați contravențional, conform Legii nr. 38/2003 și H.C.G.M.B. 178/2008. Valoarea amenzilor s-a ridicat la peste 45.000 de lei. Abaterile au constat în refuzul cursei, perceperea de tarife preferențiale, lipsa afișării tarifului ori comportamentul neadecvat al conducătorilor de taxi față de clienți.

În privința a trei conducători auto, polițiștii locali au hotărât chiar și aplicarea măsurilor complementare de reținere a autorizației. Mai mult, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au sesizat Brigada Poliției Rutiere și o autoritate din Județul Ilfov în vederea suspendării dreptului de utilizare a unor autoturisme, respectiv pentru reținerea altor patru autorizații de taxi.

De la începutul acestui an, Poliția Locală Municipală a declanșat o serie de acțiuni în privința combaterii neregulilor din domeniul taximetriei. În acest sens, printre alte măsuri, au fost stabilite mai multe „puncte-cheie” din București unde au loc sistematic acțiuni de control. În zona Șelari - Centrul Istoric, de la 1 ianuarie 2018, au fost controlați 597 de taximetriști, amenzile aplicate fiind de 309.500 lei. Tot aici au fost reținute 26 de autorizații taxi, șase certificate de pregătire profesională, iar în urma sesizărilor polițiștilor locali, unui număr de 14 conducători auto în regim de taxi le-a fost suspendat, pe o perioadă determinată, dreptul de a mai conduce autoturismul.