Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Operatori de salubritate - amendați - 07.08.2017

COMUNICAT

 

 Inspectorii Direcției Control din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au declanșat o acțiune privind modul în care se desfășoară salubrizarea Capitalei. Au fost găsite 370 de zone transformate în adevărate depozite de gunoi.

 Temperaturile ridicate din aceste zile, nepăsarea unor cetățeni, dar și activitatea deficientă a operatorilor de salubritate pot crea riscuri grave pentru București. Este concluzia unei ample acțiuni declanșate de inspectorii Direcției Control din cadrul Poliției Locale a Municipiului București care, ieri, doar în câteva ore, au descoperit sute de locații în care diferite persoane își aruncaseră gunoiul menajer.

Acțiunea de control - declanșată de la nivelul Primăriei Generale – a vizat aproape 300 de străzi din toate sectoarele Capitalei, iar rezultatele au fost surprinzătoare: în peste 370 de locații, oamenii își aruncaseră pe stradă resturile de mâncare sau alte deșeuri menajere, mormanele de gunoi nefiind colectate de operatorii de salubritate. În multe locuri, alimentele din sacii menajeri intraseră în putrefacție din cauza caniculei, iar în altele serveau ca hrană pentru șobolani.

Acțiunea de joi a presupus verificarea modului în care își fac treaba operatorii autorizați să presteze servicii de salubrizare stradală. Inspectorii Direcției Control au verificat 297 de străzi și au constatat 376 de locații unde existau deșeuri menajere depozitate pe domeniul public. În sectorul 1 au fost verificate 58 străzi, fiind descoperite 78 de locații unde  fusese aruncat gunoiul menajer. În sectorul 2, 53 străzi au fost controlate, fiind depistate 88 zone cu deșeuri menajere depozitate ilegal. Rezultatul acțiunii în sectorul 3:  47 de străzi verificate,  54 de locații depistate. În sectorul 4 au fost verificate 43 de străzi, fiind constatat faptul că în 31 de locuri strada se transformase în rampă de gunoi. Sectorul 5: au fost verificate 61 de străzi,  s-au găsit 66 de spații cu grămezi de saci menajeri aruncați. Iar în sectorul 6, inspectorii Direcției Control au monitorizat 35 de străzi, în 59 de locații depistându-se  grămezi de reziduri menajere lăsate pe domeniu public.

În urma controlului, toți operatorii  de salubritate autorizați pe raza Municipiul București au fost sancționați contravențional cu amenzi de  câte 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 119/2010, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare în Municipiul București. Mai mult, operatorilor li s-a pus în vedere ca, de urgență, să ridice gunoaiele menajere aruncate pe domeniu public.

Totodată, asfel de acțiuni vor fi întreprinse, de către Poliția Locală a Municipiului București, în mod sistematic, pentru a fi stopată transformarea unor străzi ale Capitalei în rampe de gunoi.