Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Misiuni de iarnă - 11.01.2017

INFORMARE

 

Sute de persoane fizice și juridice au fost avertizate, în ultimele două zile, de echipajele Poliției Locale a Municipiului București, după ce s-a constatat că nu și-au curățat trotuarele de gheața depusă.  În paralel, patrulele P.L.M.B. și ale polițiilor locale de sector au salvat din ger, în ultimele patru zile, peste 280 de persoane fără adăpost. 

 

De la începutul săptămânii, inspectorii Direcției Control din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au avertizat și somat 457 de persoane fizice și juridice. Acestea nu au respectat obligația de a-și îndepărta țurțurii formați la acoperișuri și nici nu își curățaseră trotuarele de zăpadă și de gheață. Totodată, controlul a mai vizat și verificarea a 40 de artere principale ale Capitalei.

Această acțiune a avut loc din dispoziția Primarului General și a urmărit, în principal, înlăturarea eventualelor pericole la care erau expuși pietonii. Astfel, celor somați – dintre care și 21 de asociații de proprietari -  li s-a pus în vedere ca în 24 de ore să îndeplinească obligațiile legale și să-și îndepărteze acumulările de gheață formate atât pe acoperișurile imobilelor cât și pe trotuarele din fața clădirilor. În cazul în care nu se vor conforma somațiilor, persoanele juridice vor fi sancționate, amenda putând ajunge și pâna la 2.000 de lei. Totodată, echipaje ale P.L.M.B. au asigurat sprijin pentru 12 misiuni ale I.G.S.U. Pompierii au acționat în centrul Capitalei pentru îndepărtarea unor țurțuri care, dacă s-ar fi desprins, ar fi provocat daune și ar fi pus în pericol siguranța trecătorilor.

De la începutul vremii nefavorabile, echipajele de intervenție ale Poliției Locale a Municipiului București și ale polițiilor locale de sector au derulat acțiuni  în urma cărora 285 de oameni au fost salvați din ger. În noaptea de luni spre marți, s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane fără adăpost  transportate de echipajele P.L.M.B. și de ambulanțe la adăposturile sociale: 55. Conform celor hotărâte în cadrul Comandamentului de iarnă din cadrul Primăriei Generale, echipajele Poliției Locale București efectuează permanent misiuni speciale de patrulare în Capitală pentru depistarea celor care sunt expuși temperaturilor extrem de scăzute. Persoanele fără adăpost - depistate în gări, scări de bloc sau în parcuri – sunt identificate, li se evaluează starea de sănătate de către medicii Serviciului de Ambulanță, iar apoi sunt transportate la centrele sociale ale municipalității, unde li se oferă hrană și adăpost.