Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Hoț prins în biserica - 04.07.2014

Un bărbat care a furat veșminte preoțești din altarul unei biserici a fost prins, joi noaptea, de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Acesta a fost găsit în timp ce se plimba prin centrul Capitalei doar cu o sutană pusă pe corpul gol.

Joi seara, agenții din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au fost anunțați că o persoană se plimbă în zona centrală a Capitalei îmbrăcată, sumar, într-un veșmânt alb. Operatorii din cadrul Dispeceratului P.L.M.B. surprinseseră imagini – în cadrul unei acțiuni de menținere a ordinii publice în Capitală – cu un tânăr care, suspect, se plimba în zona Centrului Istoric îmbrăcat doar într-o mantie albă pe care era cusută o cruce aurită. O patrulă a P.L.M.B. a fost trimisă pentru identificarea bărbatului, iar agenții au constatat că acesta mai avea asupra sa, pe lângă stihar (haina albă, preoțească), și alte veșminte preoțești.

 În urma întrebărilor adresate, tânărul a recunoscut că stiharul cu care era îmbrăcat, precum și celelalte obiecte bisericești, erau furate dintr-un lăcaș de cult din zona centrului Capitalei.  La fața locului, agenții P.L.M.B. au descoperit ușile forțate, hainele tânărului (o pereche de blugi, un tricou și o haină) aruncate în mijlocul lăcașului și altarul răvășit. Tânărul a recunoscut fapta și a declarat că vroia doar să se plimbe prin București îmbrăcat, de sărbătoare, ca preoții.

Autorul furtului - M.C., în vârstă de 35 de ani, din județul Iași – este cunoscut ca o persoană fără adăpost, sosită în Capitală de câteva săptămâni. Până în prezent, acesta nu a creat nicio problemă, el fiind cunoscut ca o persoană care trăiește din mila oamenilor. Împotriva sa, după evenimentul de joi noaptea, s-a depus o plângere, iar bărbatul a fost predat Secției 10 de Poliție pentru continuarea cercetărilor.